Pismo nacionalnog ravnatelja PMD u BiH u povodu Dana akcije MIVA

Foto: www.misijakisongo.com

SARAJEVO – Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini (PMD BiH) don Ivan Štironja uputio je početkom srpnja pismo svim župnim uredima, crkvenim ustanovama i vjeroučiteljima u povodu Dana akcije MIVA u BiH koji se obilježava 24. srpnja.
“I ove godine kucamo na vrata vašega srca u povodu obilježavanja Dana MIVA-e koji se veže uz spomendan sv. Kristofora 25. srpnja, odnosno uz najbližu nedjelju koja je ove godine 24. srpnja. Akcija MIVA (Missionary International Vehicular Assosiation) može se obilježiti i na neki drugi dan tijekom godine kada to pastoralne prilike dozvoljavaju ili sugeriraju. Prigodnim letkom, kojega šaljemo uz plakat, nastojali smo vam u najkraćim crtama predstaviti taj misijski projekt koji ima veliku važnost u poslanju Crkve”, piše ravnatelj, izražavajući zahvalnost svima onima koji molitveno i materijalno potpomažu Papinska misijska djela, misije i misionare na bilo koji način pa i podrškom ove akcije. Posebno se zahvaljuje “onim župnicima koji su u svojoj župi otvorili vrata ovoj akciji i uspostavili Dan akcije MIVA kada posebno kao župna zajednica zahvaljuju Bogu za sretno prijeđene kilometre, blagoslivljaju vozila i mole za vozače da sretno putuju i sretno se vrate svomu domu. Hvala što uz taj vrlo poticajan duhovni sadržaj pozivate da u znak zahvale Bogu za sretna putovanja i prijeđene kilometre, svi zajedno i materijalno podupremo ovu akciju”.
MIVA BiH još je uvijek na počecima, “uči se hodati”, ali ne sumnjam da će uz pomoć i podršku sviju nas zaista uzrasti, učvrstiti se i izvršiti svoju svrhu u evangelizaciji naroda. Ovim molimo sve naše svećenstvo, redovništvo i vjerni puk, napose župnike, pastoralne suradnike, vjeroučitelje i vjeroučiteljice da se svi zajedno uključimo u promoviranje te hvale vrijedne humanitarno-misijske akcije MIVA, ističe se u pismu ravnatelja Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA