Pravo je pitanje može li se Boga ukrasti?

Foto: Crkva na kamenu

Treća i posljednja ovogodišnja tribina za mlade duhovnog pokreta Mi ViDiMo održala se u četvrtak, 8. prosinca, u katedralnoj dvorani u Mostaru. Mladi su ugostili don Milu Vidića koji je održao predavanje na temu “Tko nam želi ukrasti Božić?” Istaknuo je kako se Crkva nalazi u razdoblju pripreme za blagdan rođenja Kristova koji se zbio u hladnoj i siromašnoj štalici, ispunjenoj ljubavlju i iščekivanjem, i postavio pitanje zašto se danas, toliko godina kasnije, želi izbaciti maloga Boga iz te štalice?
Advent se potpuno obesmislio i postao događaj, manifestacija i potrošačka groznica, kazao je don Mile. “Božić je ponoćna tišina u kojoj se Bog rađa, a mi živimo u kraljevstvu buke. Svijet je postao kraljevstvo buke čiji je jedini lijek Bog u liku djeteta.”
“Pravo je pitanje može li se Boga ukrasti? Draga mladosti, Boga se ne može ukrasti!
Zato budimo poput Blažene Djevice Marije, slušajući Božju Riječ u srcu, hrabro recimo neka mi bude po tvojoj riječi! Neka se Isus rodi u nama, našim obiteljima i u našoj Betlehemskoj štalici – našem srcu”, ovim je riječima sve okupljene mlade ohrabrio don Mile.
Tibinu i susret upotpunile su glazbene izvedbe novoosnovanoga zbora mladih “ViDeMus” kao i predstave dramske sekcije pod nazivom “Navještaj anđela Gabrijela” i “Tri kralja”.
Studentski kapelan, don Branimir Bevanda na kraju tribine blagoslovio je sve okupljene mlade i pozvao ih na nastavak druženja uz fritule i glazbu.

Barbara Damjanović

Izvor: Crkva na kamenu