Predsjednik Vlade HNŽ u posjetu Caritasu Mostar

Na samom početku preuzimanja službe ravnatelja Biskupijskog Caritasa Mostar, u studenom 2019. godine, don Željko Majić se susreo s predsjednikom Vlade HNŽ dr. sc. Nevenkom Hercegom. Tom prilikom pozvao ga je u posjet Caritasu i njegovim ustanovama. Iako ne u planiranom i zamišljenom opsegu, taj susret je upriličen 9. srpnja 2020. godine na spomendan blažene Marije od Propetog Isusa Petković.

U Caritasovoj upravnoj zgradi predsjednika Vlade HNŽ dočekao je ravnatelj Caritasa i njegovi najbliži suradnici. Don Željko je na početku susreta izrazio dobrodošlicu predsjedniku Vlade predstavivši mu ukratko Caritasove ustanove, njihovo redovito djelovanje kao i djelovanje za vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom. Naglasio je kako je ova kriza s jedne strane prouzrokovala brojne poteškoće ali je s druge pokrenula mnoge dobročinitelje koji su u Caritasu prepoznali mjesto preko kojega mogu pomoći najpotrebnijima. Na tome smo zahvalni najprije Bogu, ali i svima onima koji su Caritas vidjeli kao sredstvo djelotvorne ljubavi prema bližnjemu u potrebi.

Don Željko je zahvalio Vladi HNŽa i predsjedniku Hercegu za njihovu redovitu pomoć koju pružaju Caritasu kao i onu izvanrednu koja se očitovala za vrijeme pandemije. Najavljujući nove planove za buduće djelovanje unutar Caritasa, don Željko je pozvao predsjednika Hercega da i dalje pomažu Caritas jer ono što Caritas svakodnevno radi jest na korist čitave društvene zajednice.

Premijer Herceg, koji je odranije upoznat s raznovrsnim i bogatim poljem djelovanja Caritasa Mostar, izrazio je pohvale za Caritasov rad i trud koji ulaže u brizi za najranjivije članove našeg društva. Naglasio je i značaj postojanja i rada svih Caritasovih ustanova koje je u pratnji don Željka trebao pohoditi, ali zbog epidemioloških razloga taj posjet je prolongiran za neko bolje i sigurnije vrijeme. Također je naglasio kako je neupitna daljnja potpora Vlade HNŽ-a aktivnostima Caritasa hercegovačkih biskupija. Na samom kraju susreta dr. Herceg je don Željku darovao monografiju o HNŽu, a don Željko je u znak zahvalnosti premijeru Hercegu uručio zahvalnicu Caritasa Mostar te umjetničku sliku.

Izvor: Crkva na kamen/caritas-mostar.ba