Predstavljena tri priručnika za djecu i mlade

Foto: www.caritas-mostar.ba

MOSTAR – Sinoć, 9. veljače s početkom u 18 sati na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru predstavljena su tri priručnika za djecu i mlade u izdanju Centra za djecu, mlade i obitelj SPES.

Riječ je o priručnicima za rad s djecom i mladima koji su nastali u suradnji stručnjaka i djece.

Tekstove su napisale Anita Begić, diplomirana socijalna radnica, Ines Perić, profesorica pedagogije i Mirjana Brajković-Lozančić, psihologinja i geštalt-psihoterapeut.

Koautori su djeca koja su sudjelovala na radionicama u Spesu i mladi koji su aktivni u župi sv. Ivana u Mostaru.

Ilustracije za priručnike uradila je akademska slikarica i profesorica likovne kulture Ivana Brkljača u suradnji s djecom iz ustanove „Čudesna šuma“.

Priručnici su naslovljeni kao „Odnosi koji štite“, „Život na društvenim mrežama“ i „Tko sam ja“ i zamišljeni su kao alat za rad s djecom na teme kojih se dotiču, a to su izgradnja odnosa povjerenja u dječjem okruženju, prije svega u obitelji i školi, sigurnost djece u korištenju modernih tehnologija te izazovi odrastanja i adolescencije.

Priručnici će se koristiti u radionicama za djecu koje organizira Spes tijekom školske godine s ciljem razvoja socijalnih i komunikacijskih vještina kod djece, ali mogu biti od koristi i roditeljima, kao i učiteljima i pedagozima u školama odnosno svima koji sudjeluju u pozitivnom razvoju djece.

Priručnici su tiskani zahvaljujući financijskim sredstvima koje je za projekt „Edukacija je prevencija“ odobrilo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke iz dobiti Lutrije BiH za 2016. godinu.

Agencija Shift Brand Design uradila je grafički dizajn bez naknade troškova.

Inače 2017. godina je godina malog jubileja Centra za djecu, mlade i obitelj SPES koji je započeo s radom prije 5 godina a 35. je obljetnica djelovanja utemeljitelja – Caritasa Mostar čiji jubilej obilježavamo pod geslom „Živimo ljubav“.

Izvor: Crkva na kamenu/www.caritas-mostar.ba