Proslava blagdana sv. Male Terezije na Ledincu

LEDINAC – Crkva i župa na Ledincu, u širokobriješkome dekanatu, jedina je u Hercegovini podignuta u čast sv. Maloj Tereziji. Za ovogodišnju svetkovinu ove svetice, u subotu 1. listopada, župnik don Jozo Ančić pozvao je don Ivana Štironju da predvodi svečano misno slavlje u 11 sati, a odazvalo se i petnaestak svećenika koji su bili u koncelebraciji. Svećenici i ministranti ušli su u crkvu u procesiji, uz pjesmu župnoga zbora Nebeske ruže. Na ovome misnom slavlju blagoslovljeno je i novo svetohranište, a na kraju svete Mise, već tradicionalno bio je blagoslov ruža.

Don Ivan je u propovijedi govorio o svetici Maloj Tereziji kao uzoru svima, a osobito današnjim mladima u ovome teškom vremenu. Njezina ustrajnost i ljubav prema Kristu  nadvladala je sve prepreke. Njezina obitelj uzor je današnjim obiteljima da ustraju u molitvi i da im Bog uvijek bude na prvome mjestu, te da se ne boje života nego da podrže svaki novi život i pohvale obitelji s više djece.

Župnik je upriličio program devetnice uoči proslave zaštitnice župe od 22. rujna do 1. listopada. Svaki dan bila je molitva krunice, a zatim sveta Misa. U nedjelju, 25. rujna, nakon svete Mise bilo je i predstavljanje nove knjige župnika don Joze Ančića Na putu k Bogu koju je okupljenima predstavio don Ilija Drmić, župnik iz Vira.

U okviru devetnice bila je također i duhovna obnova koja je trajala tri dana,  od 28. rujna do 1. listopada, a koju je predvodio don Ivan Turudić, župnik župe Ploče Tepčići.