Proslava Male Gospe u Bukovici

BUKOVICA – Bukovička crkva bila je pretijesna za sve koji su jučer, na blagdan Male Gospe  ondje došli proslaviti rođendan Nebeske Majke.

Sveto misno slavlje predvodio je fra Slaven Brekalo, župnik u Tomislavgradu koji je okupljeni narod okrijepio svojom poticajnom i izuzetno nadahnutom homilijom.

– U Isusovu rodoslovlju bilo je mnogo grješnika ali je kroz njih Bog silno djelovao. Bog djeluje i danas kroza sve ljude ma kako veliki grešnici bili! – podsjetio je fra Slaven.

Dotaknuo se i neopisive bliskosti između našega naroda i Gospe.

– Mi smo danas ovdje došli proslaviti rođendan naše Nebeske Majke. Ona je posebno štovana i ljubljena u našemu narodu! Ona je naša zagovornica i želi samo jedno, da Isus bude na prvome mjestu u našim životima! Nadahnut riječima Evanđelja, današnji propovjednik poslao je i vrlo snažnu poruku svim obiteljima.

– Nijedna obitelj nije savršena! Nije savršen nijedan muž, nijedna žena nije savršena! Sjetite se da je i sveti Josip imao sumnje i da je htio ostaviti Bogorodicu, no bio je posve otvoren Bogu. Tako i vi kada dođu sumnje i teškoće osluškivajte Božje poticaje, ne naglite s odlukama. Ne ostavljajte svoje žene i djecu, ne ostavljajte svoje muževe jer uz Božju pomoć, svi će se problemi riješiti!

Bukovički župnik, fra Mladen Rozić zahvalio je Bogu na lijepome danu, svima koji se sudjelovali u protekloj trodnevnici, župnome zboru, a na poseban način fra Slavenu Brekalu, predvoditelju današnjega misnoga slavlja koje je završilo blagoslovom učenika za sretan i uspješan tijek nove školske godine.

 

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.tomislavcity.com/