Proslava Presvetoga Srca Isusova u Potocima

Foto: Cnak

POTOCI – Svetkovina Srca Isusova svečano je proslavljen u župi Presvetoga Srca Isusova u Potocima, u petak 23. lipnja. Središnje svečano večernje misno slavlje predvodio je fra Valentin Vukoja, župnik iz Veljaka. U koncelebraciji je bio župnik don Josip Galić, katedralni župnik don Luka Pavlović, don Ante Brajko, također iz katedralne župe te don Ivan Marčić, župni kapelan iz župe sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru i don Jakov Renić, župnik iz Pologa. Misna čitanja čitale su časne sestre franjevke iz Samostana koji je na području ove župe, a pjesmom je pratio župni zbor pod vodstvom časne sestre Bibijane.

Mnogo se vjernika okupilo na misnome slavlju u dvorištu crkve oko vanjskoga oltara i spomenika žrtvama ratova. Pozorno su slušali uvjerljivu propovijed fra Valentinovu koji je govorio o veličini Riječi Božje ali i riječi ljudske koja u današnje vrijeme pomalo iščezava u međuljudskim odnosima. Samo nam Riječ Božja može spasiti dušu, a riječ ljudska biti utjeha na ovome svijetu i u našim međuljudskim odnosima.

Župnome patronu, proslavi Presvetoga Srca Isusova, prethodila je trodnevnica s pobožnošću koja je započinjala svaku večer u 17,30 sati.

Izvor: Crkva na kamenu