Proslava Presvetoga Srca Isusova u Kongori, Dučiću i Rošnjačama

Foto: https://www.tomislavcity.com/

Lijepo i svečano bilo je na proslavu svetkovine Presvetoga Srca Isusova 8. lipnja u Kongori, Dučiću koje pripada župi Prisoje i viničkim Rošnjačama. U župi Kongora nakon procesije slavljeno je središnje misno slavlje koje je u sumisništvu više svećenika predslavio fra Vlatko Soldo, župnik iz Konjica. U ovoj župi na proslavu svoga nebeskoga zaštitnika okupili su se brojni vjernici.
Presveto Srce Isusovo proslavljeno je i u Rošnjačama gdje je 50-ak vjernika sudjelovalo na svetoj Misi koju je predvodio tamošnji župnik don Jakov Renić.
Ova svetkovina tradicionalno je proslavljena i u prisojačkom zaseoku Dučiću gdje je svetu Misu predvodio župnik don Ivan Bebek. On je ovom prigodom najavio je i skori blagoslov spomenika podignutom u čast žrtvama ovoga kraja koje su stradale tijekom Drugoga svjetskog rata i poraća te u Domovinskome ratu.
Spomenik “Križ, vrata u vječnost” bit će blagoslovljen 11. kolovoza. Rad je to akademskoga slikara Anđelka Mikulića, a izgrađen je uz materijalnu potporu vjernika župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Prisoje. Svoj doprinos u izgradnji spomenika dale je i tomislavgradska općina, odnosno Vlada Hercegbosanske županije.
U prigodi blagoslova spomenika očekuje se i dolazak mons. Dražena Kutleše, biskupa Porečko-pulske biskupije koji je rodom iz ovoga duvanjskoga mjesta.

Izvor: Crkva na kamenuhttps://www.tomislavcity.com//