Proslava Presvetoga Srca Isusova u Šipovači-Vojnićima

Foto: Crkva na kamenu

ŠIPOVAČA-VOJNIĆI – Župa Presvetoga Srca Isusova Šipovača-Vojnići svečanim misnim slavljem proslavila je danas svoga naslovnika. Svetu Misu u 11 sati predvodio je mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić. Bilo je ovo trostruko slavlje – patron župe, Prva sveta pričest i sveta Potvrda – stoga i nije čudo što je crkva bila ispunjena vjernicima a bilo ih je i u dvorištu crkve u hladovini. U koncelebraciji bilo je pet svećenika i župni upravitelj don Drago Ćurković. Riječi pozdrava biskupu Petru, kolegama svećenicima i vjernicima izrekao je don Drago a nakon njega krizmanici, dok su prvopričesnici pripremili recitaciju.

U homiliji biskup je govorio o srcu – Isusovu i našemu ljudskome. Naše srce mora postati sve više i više poput Isusova srca. Zbog toga i molimo zaziv: učini srca naša po Srcu svojem. Isusovo srce je srce nade, ljubavi prema bratu i bližnjemu, koje je spremno uvijek pomoći bratu i sestri u Kristu, poručio je biskup Palić.

Na kraju svete Mise, koju su pjesmom animirali mladi pjevači iz susjedne župe, riječi zahvale izrekli su krizmanici i prvopričesnici koji su se nakon svete Mise fotografirali s biskupom Petrom.

Proslavi zaštitnika župe prethodila je duhovna trodnevnica koja je započela u utorak, 8. lipnja.

Izvor: Crkva na kamenu