Proslava svetkovine Duha Svetoga

Foto: http://zupa-prenj.com/

BOBANOVO – Kao i proteklih godina i ove godine posebno je svečano proslavljena svetkovina Duha Svetoga na Bobanovom koje pripada župi Prenj. Za ovu veliku svetkovinu, 9. lipnja, vjernici su se pripremili trodnevnicom. Svaku večer molila se pobožnost Duhu Svetom i slavila sveta Misa u 19 sati.
Prvu večer trodnevnice misno slavlje predvodio je don Pero Miličević, tajnik biskupov. Drugu večer bilo je pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed, a svetu Misu predvodio je fra Velimir Bagavac, župni vikar u Drinovcima.
Na uočnicu i ujedno treću večer trodnevnice, misno slavlje predvodio je don Ivan Perić, župnik Cima i Ilića. Nakon svete Mise upriličena je Smotra folklora. Nastupilo je 7 kulturno-umjetničkih društava, predvođeni domaćim kulturno-umjetničkim društvom “Naši korijeni”. Pučko veselje, uz čuvanje narodnih običaja i tradicije, potrajalo je do dugo u noć.
Na samu svetkovinu, pučku Misu predvodio je don Milenko Krešić, profesor na KBF-u u Sarajevu. Unatoč vrućini okupio se velik broj vjernika. Na kraju svete Mise sve je pozdravio i zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji proslave Duha Svetoga na Bobanovom don Mile Vidić, župnik.

Izvor: Crkva na kamenu/http://zupa-prenj.com/