Proslava Velike Gospe u Prisoju

Foto: http://www.tomislavcity.com

PRISOJE – Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Prisoju danas je proslavila svoju nebesku zaštitnicu. Na središnjem misnom slavlju okupio se lijepi broj vjernika ove i susjednih župa koji već tradicionalno na Gospojinu hode Majci Božjoj u tu duvanjsku župu. Kako je kazao župnik don Ivan Bebek ove Gospojine okupilo se više vjernika i hodočasnika nego li prošle godine.

Koncelebrirano Misno slavlje predvodio je don Ivan Bijakšić, župni vikar u župi Gradina kod Čitluka koji je u propovijedi kazao da je značaj današnje svetkovine u zajedništvu s Bogom i svim ljudima, a ne samo s onima s kojima smo dobri. Obitelji je pozvao na molitvu, euharistijsko slavlje i primanje sakramenta naglasivši roditeljima da na taj način trebaju biti primjer svojoj djeci. Istaknuo je i značaj čitanja Svetoga pisma u kojemu možemo pronaći odgovor za svaki dan kao i značaj molitve krunice.

Između ostaloga, don Ivan se u propovijedi osvrnuo na stradanja kršćana u svijetu kazavši da molimo za svoje progonitelje. Zazvao je Majku nebesku da po njezinim rukama izmolimo spas za sve ljude i da se po Njezinu uzoru predamo bezgraničnom povjerenju Bogu.

– Marija nije blažena samo po tomu što je rodila Krista već i po pouzdanju i poslušnosti Bogu.

Okupljeni vjernici primili su i mladomisnički blagoslov don Tomislava Kutleše koji je jučer u Prisoju prikazao Mladu Misu.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.tomislavcity.com