Proslavljen Dan Teološko-katehetskog instituta

Foto: Crkva na kamenu

MOSTAR – Teološko-katehetski institut u Mostaru u ponedjeljak, 15. studenoga, na spomendan sv. Alberta Velikoga, proslavio je svoj dan te je tom prigodom Institut dodijelio diplome, nagrade i zahvalnice studentima i profesorima. Prvi dio svečanoga programa započeo je svetom Misom u 11 sati u katedrali Marije Majke Crkve. Misno slavlje predvodio je mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski, a propovijedao je mjesni biskup mons. Petar Palić. U koncelebraciji bili su don Marko Šutalo, predstojnik TKIM-a, mons. Amaury Medina Blanco, tajnik Apostolske nuncijature u BiH, don Josip Knežević, prodekan za znanost KBF-a u Sarajevu, don Bernard Marijanović, profesor na TKIM-u, don Stipe Gale, kancelar i don Ante Jukić, tajnik biskupa Petra. Tijekom svete Mise čitanja i molitvu vjernika čitali su studenti a pjevao je Mješoviti zbor TKIM-a pod ravnanjem maestra don Dragana Filipovića.
Nakon svete Mise uslijedio je program svečane dodijele diploma. Uz akademsku himnu “Gaudeamus” u katedralnu dvoranu svečano su ušli prvostupnici a zatim je predstojnik prof. dr. Marko Šutalo pozdravio sve nazočne. Uslijedili su kratki pozdravi: u ime KBF-a u Sarajevu sve je pozdravio doc. dr. sc. Josip Knežević, u ime Sveučilišta u Mostaru i rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića okupljenima se obratio prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Klepić. Gospodin Darko Juka, savjetnik predsjednika Vlade HNŽ-a dr. sc. Nevenka Hercega također je pozdravio nazočne i izrekao čestitke predstojniku i diplomantima. Uslijedio je svečani čin dodijele diploma sveučilišnim prvostupnicima religijske pedagogije i katehetike. Diplome su primile: Mila Boras, Vanessa Madžar, Martina Miličević, s. Anica Orlović, Zrinka Proleta, Marija Propadalo i Ivana Vukoja.
Sukladno Pravilniku o nagrađivanju Teološko-katehetskog instituta u Mostaru podijeljene su i  nagrade za najbolji uspjeh i završni rad. Priznanja su dodijeljena Vanessi Madžar i s. Anici Orlović. Nagrada i zahvalnica za dugogodišnji rad na TKIM-u dodijeljena je mons. Tomi Vukšiću za sav trud koji je uložio u život i rad ove akademske zajednice. Akademski čin glazbenim točkama uzveličale su Nikolina Zovko, mezzosopranistica, i Lucija Zovko, korepetitorica.

Izvor: Crkva na kamenu