Proslavljen sv. Antun, opat i pustinjak

Foto: http://www.zupa-sipovaca-vojnici.com/

KAŠČE – U Donjem Kašču, mjestu koje pripada župi Šipovača-Vojnići, proslavljen je 17. siječnja 2018., blagdan  sv. Antuna, opata i pustinjaka, nebeskoga zaštitnika sela. Euharistijsko slavlje, uz nazočnost 30-ak  vjernika, predslavio je fra Stipan Klarić, župnik Veljaka. U koncelebraciji su bili župnik don Jozo Čirko i don Marin Marčić.
“Primjer sv. Antuna je poziv današnjem vjerniku da bude ponizan, jer Bog se oholom vjerniku protivi, a poniznom daje milost. Stoga se svi moramo čuvati od napasti, a osobito moramo paziti na tri izvora napasti: vlastito tijelo, sotona i pokvareni svijet oko nas. Neka nam sv. Antun bude uzor i primjer, kako voditi borbu protiv Sotone i zla,te kako ići Božjim putem prema sretnoj vječnosti”, rekao je između ostaloga u propovijedi fra Stipan.
Na kraju  misnoga slavlja župnik don Jozo zahvalio je svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeskoga zaštitnika kaščanske grobljanske kapelice. Predvoditelja misnoga slavlja, kao i župnika i don Marina, i ove godine su počastili ručkom mještani Milenko Mićo i Ivan Iko Primorac sa svojim obiteljima.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.zupa-sipovaca-vojnici.com/