Proslavljen Svjetski dan bolesnika u “Betaniji”

U Domu za stare i iznemogle s hospicijem „Betanija“ i ove godine je obilježen blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. Proslavljen je osmi rođendan Doma kao i 10. rođendan Radionice za osobe s invaliditetom „Betlehem“. Korisnike je posjetio i sv. Misu predvodio biskup mostarsko-duvanjski i apostolski-upravitelj trebinjsko-mrkanski te predsjednik Caritasa Mostar mons. Petar Palić.

Sveta Misa je ove godine održana u prostorijama Doma, a na početku je pozdravnu riječ uputio ravnatelj Caritasa Mostar don Željko Majić koji je zahvalio biskupu na dolasku, a korisnicima i djelatnicima na spremnosti organiziranja ovoga dana.

U svojoj propovijedi biskup Palić je pozvao korisnike i djelatnike da, međusobno se poštujući i uvažavajući, očituju Božju ljubav. Molitvu vjernika i ove godine su čitali korisnici Doma i Radionice te dvije njegovateljice. Čapljinski župnik don Dragan Filipović i župnik iz župe Domanovići don Gordan Božić glazbom su pratili Misno slavlje, a s posebnom radošću korisnici su prihvatili i pridružili se u izvedbi završne, kako i priliči u povodu današnjega dana, marijanske pjesme „Kao Marija“.

Izvor: Crkva na kamenu