Pučki pjevači iz župe Vidonje

ALADINIĆI – U treću korizmenu nedjelju, 28. veljače, župu Svih Svetih u Aladinićima posjetili su pučki pjevači iz župe Vidonje kod Metkovića, zajedno sa svojim župnikom don Mladenom Margetom. Don Mladen je predvodio svetu Misu zajedno sa župnikom don Markom Šutalom, dok je župni vikar don Ante Čarapina slavio svetu Misu u župi Vidonje, a ovom je nedjeljom u Hrvatskoj završio Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.
Veliki broj župljana došao je toga dana na pučku svetu Misu kako bi čuo dio tradicije Neretvanske doline. Neretvanska dolina bogata je pučkim običajima pjevanja koje rado pokazuju i drugima. Vjernici su u pobožnosti ove korizmene nedjelje slušali pučke napjeve koji u sebi nose poseban oblik duhovnosti.

Nakon svete Mise koju su obogatili pučkim pjevanjem druženje se nastavilo i za objedom kojeg su pripremili župljani. Uz ugodno prijateljsko druženje zaključili smo da uzvratimo posjet ovoj maloj župi Vidonje koja će ubrzo proslaviti 400 godina postojanja. Iako ima samo 380 vjernika, iz te župe potječu brojni svećenici, dva biskupa i oko 60 časnih sestara. Župa Vidonje je nekada bila dio Trebinjsko-mrkanske biskupije. Neka Gospodin ovim susretom obaspe obje župe svojim blagoslovom i novim duhovnim zvanjima u ovoj Godini milosrđa.

Izvor: Crkva na kamenu