Sedmi planinarski križni put mladih

Foto: Viktor Zelić

MOSTAR – Sedmi po redu Planinarski križni put mladih održan je u subotu, 6. travnja 2019., u organizaciji Ureda za pastoral mladih Mostarsko-duvanjske biskupije. Oko 8 sati ujutro trideset i devet hodočasnika krenulo je kamenitim putem prema vrhovima Planinice pa sve do Goranaca i župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije. Duhovni voditelj kao i prošlih godina bio je povjerenik Ureda za pastoral mladih don Mladen Šutalo, župnik župe sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru.
Ove godine bilo je lijepo i sunčano vrijeme pa je tako koračanje u ozračju molitve, pjesme i slušanja Božje Riječi bilo lakše.
Nakon dolaska i okrijepe križni put završio je svetim misnim slavljem u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Gorancima koju je predvodio don Ilija Petković, župni kapelan iz katedralne župe u Mostaru.
Zanimljivo je to što je i ove godine jedan od sudionika križnoga puta bio 92-godišnji Ivan Karačić – Šudur nekadašnji rudar i najstariji planinar.
Vjetar je mirovao, sunce je pržilo, nebo se plavilo, pokoji oblak je namignuo, noge su koračale, tijelo je izdržalo, duh se napunio, goranačka crkva se obradovala vidjeti opet mlade, svećenici su se čudesno umnožili, Isus nas ponizno pohodio, fotoaparat je ovjekovječio, restorani tijelo okrijepili, radost se nastanila u srca. Eto, to je, dragi naši prijatelji, bio u malo riječi još jedan Planinarski križni put mladih!

Izvor: Crkva na kamenu/goranci.blogspot.com