Stepinčevo na Buni

Foto: Crkva na kamenu

BUNA – Župa Presvetoga Trojstva na Buni svečano je sinoć, 10. veljače, proslavila blagdan blaženoga Alojzija Stepinca, zaštitnika njihova Pastoralnog centra. Središnje misno slavlje u 18 sati predvodio je kotorski biskup mons. Ilija Janjić. U koncelebraciji je uza župnika don Nikolu Menala i župnoga kapelana don Damira Pažina bilo 15-ak svećenika među kojima i generalni vikar naših biskupija i bivši župnik ove župe don Željko Majić te također bivši župnik don Bernard Marjanović koji je sada u misijama u župi Kisongo u Africi.Uza svećenike bio je i đakon don Marin Krešić te oko oltara velik broj ministranata. Misno slavlje svojom su pjesmom pratili župni zborovi.

Biskup je u homiliji govorio o ovome blaženiku koji nas uči životu u skladu s našom savjesti, koju treba voditi Bog i njegova riječ, te kako djelovati u ljubavi – pomagati svima, osobito potrebnima, ali uči nas i ljubavi prema neprijateljima, te nas nadahnjuje za istinsko opraštanje i pomirenje sa svim ljudima.

Na kraju okupljenima se obratio župnik don Nikola zahvalivši biskupu i svima koji su sudjelovali na trodnevnici i onima koji su se večeras okupili u župnoj crkvi na ovome svečanom misnom slavlju.

Izvor: Crkva na kamenu