Susret za bračne parove

Foto: Caritas Mostar

MOSTAR – U duhovno-obrazovnom centru Emaus u Potocima kod Mostara, u organizaciji Caritasova Obiteljskog centra Mostar, 18. studenoga 2022. s početkom u 16,30 sati održan je susret za bračne parove s područja Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije. Tema ovoga susreta bila je klica bračnog poziva pod nazivom: “Sreća i (nesreća) u dvoje”.
Susret je započeo dobrodošlicom i molitvom koju je premolio don Željko Majić. Zatim je don Tomislav Ljuban predstavio inicijativu Obiteljskoga centra o formiranju grupe bračnih parova koji bi se periodično susretali, razmatrali duhovne i životne teme i na taj način se međusobno podržavali.
Fra Josip Vlašić je u svome pozitivnom duhu započeo susret zajedničkim gledanjem crtanog filma prof. Baltazar – Sreća u dvoje koji govori kako se iz konflikta i različitosti dviju osoba, može iznaći nešto zajedničko u čemu oboje uživaju. Crtani film se može naći na You Tubeu. Zatim je imao duhovni nagovor na tu temu. Parovi su u plenumu iznosili svoja iskustva i načine suočavanja s obiteljskim stresom i izazovima današnjice. Većina bračnih parova potvrdila je da se uvelike oslanja na vjeru, ali da bi se rado povremeno družila s drugim parovima i preporučila drugima ovakav tip susreta.
Voditeljica Obiteljskoga Centra zahvalila je na produhovljenom susretu, otvorenosti parova, a fra Josip je blagoslovio sve prisutne.

 

Izvor: Crkva na kamenu/Caritas Mostar