Svaki je anđeo duhovno svjetlo

MOSTAR – Na blagdan Anđela čuvara, 2. listopada, u katoličkom groblju u Raštanima, koje pripada župi Svetoga Mateja u Mostaru, slavljena je sveta Misa na čast i zagovor nerođene djece, a za potrebe njihovih roditelja, našega grada i cijeloga svijeta. Svetu Misu ispred kapelice sv. Leopolda Bogdana Mandića predslavio je don Antonio Krešić, župni vikar, a u koncelebraciji je bio župnik don Tomislav Ljuban.
Don Antonio je govorio o anđelima koje je Bog stvorio, i koji nam pomažu i služe u svemu. Naglasio je da je grobnica za nerođene mjesto susreta roditelja djece koji nisu ostvarili svoj život na zemlji, nego ga ostvaruju na Nebu. Za roditelje je to uvijek žalost, koja po Božjoj volji ulazi u mir i blagoslov. Otkrivamo da imamo svoje zagovornike na Nebu, koji nas zagovaraju pred Licem Božjim, i pomažu da živimo u milosti, Bogu na slavu. Žrtva naših malenih približava nas Isusovoj žrtvi na križu i oltaru, po kojoj ulazimo u svoje spasenje i zajedništvo svih svetih zajedno s našim anđelima.
Poslije misnoga slavlja bila je procesija s lampionima do grobnice. Don Tomislav je tu izrekao Božji blagoslov za sve. Roditelji naših anđela-djece okupili su se u župnoj dvorani i podijelili svoja nova iskustva života i blizine Boga i naših anđela.

 

Izvor: Crkva na kamenu