Sve obnoviti u Kristu

ALADINIĆI – Upravo na svetkovinu bl. Alojzija Stepinca, 10. veljače, u župi Svih Svetih u Aladinićima, upriličena je duhovna obnova pod nazivom “U mom srcu vatra – Sve obnoviti u Kristu”. Voditelj duhovne obnove bio je fra Dario Galić, župni vikar u župi Drinovci. Duhovna obnova započela je u 17,30 sati, molitvom svete krunice i razmatranjem Gospodinova života kroz radosna otajstva krunice. Svi prisutni vjernici imali su priliku pomiriti se s Gospodinom kroza sakrament pomirenja.
Sveto euharistijsko slavlje predslavio je fra Dario u zajedništvu sa župnikom župe Svih Svetih, don Marinom Krešićem. Misno slavlje uzveličali su članovi molitvene zajednice “Mlado Sunce” svojim iznimnim vokalno-instrumentalnim sposobnostima. Fra Dario nas je u propovijedi potaknuo na razmišljanje o tomu koje mjesto dajemo Isusu u našemu životu. Ako je Isus nama sve i ako nam je najbitniji, mi ćemo duhovno rasti i jačati, kao i naša obitelj. Ako nam je Isus sporedan u životu i nebitan, duhovno ćemo zakržljati, kao i naša obitelj i svi odnosi u njoj. Potaknuti smo na razmišljanje čime hranimo svoju dušu; unosimo li u nju smeće kroz razne digitalne ponude ili je hranimo Kristovim tijelom i njegovom svetom Riječi. Koliko vremena posvećujemo svome Bogu, a koliko drugim stvarima?
Nakon svete Mise vjernici su imali mogućnost biti bliski sa svojim Gospodinom kroz euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Divno je i neponovljivo gledati živoga Boga “oči u oči” i primati ozdravljenje duše i tijela. Mnoge milosti primamo od svoga Gospodina jer on želi našu sreću, naše zdravlje duše i tijela, naše oslobađanje od svih navezanosti koje nas opterećuju. Svaki prisutni vjernik, pri završetku duhovne obnove primio je preko svećeničkih ruku pojedinačni sveti blagoslov.
Zahvaljujemo Gospodinu Isusu Kristu i svima svetima na doživljenoj duhovnoj obnovi, koja je postala snažan temelj za nadolazeće korizmene dane. Zahvaljujemo voditelju fra Dariu za darovano vrijeme i poticaje, kao i našem župniku don Marinu, kojemu je veoma stalo da naša župna zajednica jača i raste na putu svetosti.

Daniela Raguž

 

Izvor: Crkva na kamenu