Svečana akademija i predstavljanje knjige “Sjeti me se kada u raj dođeš!”

Foto: Cnak

MOSTAR – Sinoć je u Mostaru, u velikoj katedralnoj dvorani započelo obilježavanje 25. obljetnice biskupskoga ređenja msgr. Ratka Perića. Svečanu akademiju otvorio je Katedralni mješoviti zbor Marija uz pratnju Katedralnoga orkestra u aranžmanu i pod ravnanjem don Nike Luburića i glasovirskom pratnjom s. Matee Krešić. U ime organizatora, Biskupskog ordinarijata u Mostaru, sve je prisutne na početku pozdravio generalni vikar hercegovačkih biskupija don Željko Majić. Među prisutnima bilo je dvadesetak biskupa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, svećenici, redovnici, časne sestre te uglednici iz političkoga i kulturnoga kruga BiH. Pročitana je čestitka koju je ovom prigodom biskupu Ratku uputio papa Franjo kao i čestitka kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkoga nadbiskupa.

Svoje pozdrave i čestitke izrekli su: msgr. Tomo Vukšić, vojni biskup i potpredsjednik Biskupske konferencije BiH; msgr. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije; fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije; gosp. Mario Glibić, dugogodišnji djelatnik Biskupskoga ordinarijata u ime laika.

Sastavni dio ove večeri bilo je i predstavljanje nove Biskupove knjige Sjeti me se kada u raj dođeš! u izdanju Crkve na kamenu. Knjigu je predstavio msgr. Petar Rajič, apostolski nuncij u Angoli i Sv. Tomi i Principu. Msgr. Rajič je naglasio da se radi o zbirci biskupovih nagovora, propovijedi, meditacija o križu Kristovu kao i uskrsnim propovijedima.

Na kraju se prisutnima obratio i zahvalio slavljenik msgr. Ratko Perić. U sklopu svečanosti danas će u mostarskoj katedrali biti slavljena svečana sveta Misa u 10 sati, na kojoj će sudjelovati pristigli nadbiskupi i biskupi te velik broj svećenika i vjernika.

 

Izvor: Crkva na kamenu