Svečano obilježen 10. rođendan “Betanije”

Foto: https://caportal.net/

ČAPLJINA – U Domu za stare i iznemogle osobe s hospicijem “Betanija” u Čapljini obilježen je deseti rođendan rada ove ustanove. Svečano misno slavlje tim povodom predvodio je biskup u miru mons. Ratko Perić.
U misnom slavlju sudjelovali su čitanjem i pjevanjem korisnici i djelatnici doma “Betanija”. Nakon misnoga slavlja prisutnima je prikazan zanimljiv desetominutni film koji je pripremio Ante Bender. Uloge u filmu preuzeli su štićenici “Betanije” koji glume djelatnike ove ustanove.
Don Željko Majić, ravnatelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan istaknuo je kako ovaj Caritas djeluje od 1982. godine, a dom za stare i iznemogle osobe s hospicijem “Betanija” Čapljina je 10 godina s nama i kroz tih deset godina ovaj dom je brojio 334 štićenika. Trenutačno “Betanija” ima kapacitet od 83 mjesta a kroz desetak dana se taj kapacitet planira povećati na 90 mjesta.
Važno je napomenuti i one osobe koji su od prvog dana na raspolaganju štićenicima doma za stare i iznemogle osobe s hospicijem “Betanija” Čapljina a to su: Nada Marić, Milijana Marić, Ante Bender, Darija Rebac, Slava Raguž, Marija Pavlović i Janja Pažin.

 

Izvor: Crkva na kamenu/https://caportal.net/