Svečano u župi Grabovici

Foto: https://tomislavcity.com/

GRABOVICA – Nakon trodnevne molitveno-duhovne pripreme, jučer je župa Grabovica svečano proslavila svoga nebeskoga zaštitnika. Kako je bilo i najavljeno, koncelebrirano misno slavlje predslavio je mons. Ivan Štironja, biskup kotorski, koji je, zahvalivši vjernicima na sudjelovanju u ovoj proslavi govorio o beskrajnoj ljubavi sv. Ante prema Isusu.
Don Blaž Ivanda, župnik župe Grabovica na početku je zaželio dobrodošlicu svima, biskupu Štironji, svim svećenicima koncelebrantima a posebice iseljenim Grabovičanima koji su danas u veliku broju došli u svoj zavičaj.
“Sv. Ante u naručju drži Isusa koji nas vodi k Bog, u a u drugoj ruci cvijet koji predstavlja nas”, kazao je u homiliji otac biskup. Pozvao je roditelje da očuvaju djecu i svoje obitelji te da kao mudri ljudi žive prema zapovjedi ljubavi. Vjernicima je ujedno kazao da ne možemo živjeti od prošlosti, ali da budućnost možemo osigurati računajući na Crkvu, crkvene zakone i Božje zapovijedi. Crkva će uvijek biti uz obitelj. Crkva nije staromodna nego prati svijet vodeći brigu o dostojanstvu svakoga čovjeka, napomenuo je biskup Štironja.
Nakon misnoga slavlja vjernici su mogli sudjelovati i u dobrotvornoj akciji koju su organizirala župa i Vinkovska mladež iz Livna predvođena s. Blankom Jeličić. Prilog je namijenjen potrebnima za državu Burundi gdje je živjela, djelovala i ubijena s. Lukrecija Mamić rodom iz župe Grabovica.

Izvor: Crkva na kamenu/https://tomislavcity.com/