Svećeničko ređenje u Mostaru

Foto: Crkva na kamenu

MOSTAR – U utorak, 30. lipnja 2020., pod svetom misom u 18,00 sati u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren zaredio je za svećenike fra Zlatka Ćorića, fra Renata Galića, fra Stipu Rotima i fra Lovru Šimića.
Uz biskupa suslavili su provincijal fra Miljenko Šteko, gvardijan fra Danko Perutina, župnici rodnih župa novoređenika i pedesetak svećenika. Crkva je bila ispunjena rodbinom i vjernicima koji su prisustvom i molitvom podržali novoređenike. Sv. misu svojim pjevanjem uzveličao je župni zbor. U liturgijskoj asistenciji bili su naši bogoslovi, novaci i postulanti.
Biskup Marko u svojoj homiliji pozvao je novoređenike na blizinu s Isusom koji ih je pozvao: „Poziv koji Isus upućuje onome kome hoće kaže: ‘Slijedi me!’ jest u isto vrijeme zahtjevan i uzvišen. Isus ih poziva da budu njegovi prijatelji, da slušaju izbliza njegovu riječ i žive s njim; uči ih potpunom predanju Bogu i širenju Kraljevstva prema zakonu evanđelja, unatoč svim olujama. Dao im je iskusiti bratstvo, koje se rađa iz te potpune otvorenosti za Boga i koje je prepoznatljivi znak Isusove zajednice: ‘Po ovom će svi znati da ste moji učenici; ako budete imali ljubavi jedni za druge’“ Na kraju svoje homilije ohrabrio je novoređenike na ustrajnost u teškoćama: „Draga braćo, kad vam se učini da kušnja nadilazi vaše snage, sjetite se onoga što evanđelist kaže o Isusu: ‘A kad je bio u smrtnoj muci, usrdnije se moljaše’ pa i sami poput apostola na olujnom moru zavapite: Gospodine, spasi, pogibosmo!’“
Pri kraju obreda ređeniku, novozaređenima, njihovim obiteljima i puku obratio se provincijal fra Miljenko Šteko. Na kraju je gvardijan fra Danko Perutina zahvalio svima i pozvao na bratsko druženje u klaustar franjevačkog samostana.
Još jednom iskrene čestitke našim novoređenicima! Bog im dao mir i ustrajnost!

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.franjevci.info/