Sveta Misa i Križni put u selu Šiške

Foto: http://www.zavelim.hr

VINICA – Na treću korizmenu nedjelju, 19. ožujka, već pomalo tradicionalno organizirana je pobožnost Križnoga puta te slavljena sveta Misa u Šiškama u župi Vinici.

Iako je treći mjesec većim dijelom zimski mjesec i u ovo vrijeme se mogu očekivati i hladniji dani, na ovu treću korizmenu nedjelju bio je lijep dan s laganim izmjenama poluoblačnoga i sunčanoga vremena, a to je bilo gotovo idealno vrijeme za šetnju i molitvu u prekrasnom okružju.
Križni put je predvodio don Stipe Ljubas, dekan Cetinskoga dekanata i župnik župe Sv. Mihovila u Trilju, a bio je prisutan i vinički župnik don Bariša Čarapina te pedesetak vjernika iz Vinice uglavnom Šiške, Subašići, Ivande, Grgići,  Mamići, Žaje iz Aržana, Jurčevići i još ponetko od Viničana.

Pobožnost Križnoga puta u Šiškama okuplja vjernike, hodočasnike, koji uvijek rado sudjeluju kao i na svetoj Misi. Misno slavlje predvodio je također don Stipe, a na kraju svete Mise sve je okupljene pozdravio i zahvalio im na pobožnom sudjelovanju župnik don Bariša.

Postaje Križnoga puta izgradili su Zvonko i Slavko Šiško prije 11 godina, a sve je osmislio i financirao Ivica Šiško kojima ovom prilikom zahvaljujemo na daru koji je na ponos cijeloj Vinici, a posebno Šiškama. Zahvalni smo svim našim svećenicima koji su u različitim periodima pomagali i podržavali izgradnju i pobožnost Križnoga puta, prvenstveno našim župnicima: pok.  don Jozi Ivančiću, don Iliji Drmiću, don Bariši Čarapini, kao i drugim svećenicima: don Anti Ivančiću, don Joki Blaževiću, don Blažu Ivandi, patru Jozi Čirki, patru Anti Šiški i najmlađemu don Marijanu Šiški.

Ante Šiško

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.zavelim.hr