Svi Sveti u župi Aladinići-Dubrave

ALADINIĆI-DUBRAVE – Patron župe Aladinići, svetkovina Svih Svetih svečano je proslavljena 1. studenoga. Svečanu svetu Misu u 11 sati predvodio je mjesni biskup Petar Palić u zajedništvu s kotorskim biskupom Ivanom Štironjom i još 10 svećenika, među njima je bio i župnik don Marin Krešić. Biskup je u propovijedi istaknuo kako svetost nije nešto nedostižno i nama daleko, nego smo svi pozvani slijediti primjer svetaca.

Ovoj je svečanoj proslavi prethodila trodnevnica koja je započela 29. listopada. Toga je dana u 17 sati bila prigoda za svetu ispovijed, a nakon toga krunica te sveta Misa. Drugoga dana bila je krunica u 17,30 i nakon toga sveta Misa, a obje ove večeri misno je slavlje predvodio don Jakov Kajinić. Trećega dana trodnevnica, kako je bila nedjelja, sveta je Misa bila u 11 sati, a predvodio ju je biskup u miru Ratko Perić. Toga je dana u 20 sati bilo euharistijsko klanjanje.

Nakon svete Mise na svetkovinu Svih Svetih bilo je već tradicionalno pučko veselje na kojemu se okupio velik broj kulturno-umjetničkih društava.

Zasigurno je i ova svetkovina duhovno obogatila župljane ove župe pa se nadamo da će riječ posijana u srca ovih vjernika uroditi svojim plodom. (Cnak – D.R.)

Izvor: Crkva na kamenu