Tjedan i Nedjelja solidarnosti u Mostaru

Foto: Cnak

MOSTAR – Ovogodišnje misno slavlje Tjedna i Nedjelje solidarnosti održano je u Mostaru, 19. ožujka 2017., u crkvi Krista Dobroga Pastira. Dijecezanski ordinarij biskup Ratko Perić zamolio je varaždinskoga biskupa Josipa Mrzljaka, školskoga kolegu iz sjemeništa sa Šalate (1959.-1963.) i iz bogoslovije s Kaptola (1963.-1965.), da predvodi euharistijsko slavlje pod kojim je gost izgovorio i prigodnu homiliju. Prostrana crkva Dobroga Pastira bila je popunjena vjernicima ponajviše iz dviju župa sv. Marka iz Cima i sv. Luke iz Ilića, a među njima i sjemeništarci iz Zadra sa svojim poglavarima; gimnazijalci su dan prije u Kruševu izveli priredbu o nadbiskupu Petru Čuli, mostarskom biskupu, rodom iz iste župe.

Poseban sviračko-pjevački svečan ton slavlju u Cimu dao je Komorno-pastoralni orkestar Mostar, pod ravnanjem maestra don Dragana Filipovića iz Čapljine.

Uz biskupe u koncelebraciji sudjelovali su ravnatelji Caritasa BiH mons. Tomo Knežević i Hrvatskoga caritasa mons. Fabijan Svalina; ravnatelji biskupijskih Caritasa mons. Miljenko Aničić iz Banje Luke, vlč. Mirko Šimić iz Sarajeva i don Ante Komadina iz Mostara; župnik don Ivan Perić i mostarski dekan mons. Luka Pavlović; don Ante Dražina rektor i don Stanislav Wielinski duhovnik zadarskoga sjemeništa Zmajević te biskupski tajnici vlč. Nikola Tomašević iz Varaždina i don Marin Skender iz Mostara.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Crkve na kamenu.

Izvor: Crkva na kamenu/KIUM