U Studencima svečano proslavljeno Srce Isusovo

Foto: https://www.ljportal.com/

STUDENCI – Svečanom svetom Misom koju je u koncelebraciji više svećenika slavio mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, proslavljena je svetkovina Presvetoga Srca Isusova, zaštitnika župe Studenci.
Dvorište u svetištu Srca Isusova bilo je ispunjeno do kraja vjernicima koji su uza župljane pristigli sa svih strana, od Ljubuškog, Čapljine, Hrasna do Mostara, a bilo je hodočasnika i iz europskih zemalja. Biskup Palić govorio je o Srcu Isusovu s posebnim osvrtom na ponizno srce i poniznost.
Kao i svake večeri u devetnici bila je prigoda za ispovijed gdje je na raspolaganju bilo više svećenika. Svetu Misu svojim pjevanjem liturgijskih pjesama uljepšali su tamburaši iz “Zlatnog srca”, te članovi župnih zborova.
Na kraju svete Mise župnik don Ivan Perić zahvalio je svima na sudjelovanju u pobožnosti, biskupu na upućenoj pastirskoj riječi, svećenicima i ispovjednicima, zborovima koji su pjevali i sve pozvao na nastavak druženja u Pastoralni centar.
Uoči proslave Presvetoga Srca Isusova svetu Misu uočnicu predvodio je nadbiskup vrhbosanski mons. Tomo Vukšić, sin ove župe. Nadbiskup Vukšić govorio je o zazivu “Isuse blaga i ponizna srca” i o tome kakvo srce trebamo imati da bismo bili slični srcu Isusovu. Kako je toga dana kiša padala cijeli dan, sveta Misa slavljena je župnoj crkvi uz pjevanje “Zlatnog srca” i župnih zborova.

 

Izvor: Crkva na kamenu/https://www.ljportal.com/