U Vinjanima svečano proslavljen sv. Josip

Foto: https://www.posusje.info/

VINJANI – Župa sv. Josipa u hercegovačkim, odnosno posuškim Vinjanima, svečano je proslavila zaštitnika svoje župe 19. ožujka 2024. Tako je bilo i danas. Veliki broj vjernika i hodočasnika nazočio je misnom slavlju koje je predvodio dr. don Marko Šutalo, župnik u župi sv. Ilije u Kruševu kod Mostara i predstojnik Teološko-katehetskog instituta. U koncelebraciji su bili brojni svećenici s vinjanskim župnikom don Nedjeljkom Krešićem.
Pjesmom je svečano misno slavlje uveličao župni zbor iz Vinjana, a svetu Misu izravno je prenosila radijska postaja Posušje.
Sveti Josip je vrlo štovan među vjernicima zbog njegove uloge čuvara i hranitelja Isusa i Marije. Evanđelje ga opisuje u dvije riječi: bio je pravedan i vjeran. Štuje se kao zaštitnik cijele Crkve i svake obitelji. Zaštitnik je napose očeva, muževa te svih zanatlija i radnika, a posvećen mu je i cijeli mjesec ožujak. Odlukom Hrvatskoga sabora iz 1687. Godine, sv. Josip proglašen je zaštitnikom hrvatskoga naroda.  Zaštitnik je Mostarsko-duvanjske biskupije, mnogih župa, pa tako i župe u posuškim Vinjanima.
Propovijed u cijelosti sa svetog misnog slavlja u Vinjanima poslušajte na sljedećoj poveznici: https://voca.ro/17PmlHffA8ly

Izvor: Crkva na kamenu/https://www.posusje.info/