Uprizorena Muka Isusova

Foto: https://caportal.net/

DOMANOVIĆI – Odličnom glumom i fenomenalnim uprizorenjem događaja iz Biblije župljani župe Domanovići oduševili sve one koji su odlučili u ovome mjestu pogledati uprizorenje Isusove muke i uskrsnuća.
Ulaskom u Veliki tjedan i pred blagdan Uskrsa župa Domanovići odlučila je uživo prikazati Isusovu muku i Uskrsnuće. Uprizorenje su organizirali župljani koji su maestralno odigrali svoje uloge, a okupljene je posebno svojom glumom oduševio Josip Ilija Kalfić, koji je i ove godine utjelovio Isusa.
Uprizorenje je izvedeno u dvorištu župne crkve sv. Josipa Radnika na Domanovićima, a okupljeni su mogli vidjeti Isusov križni put te njegovu smrt na križu.
“S puno ljubavi i s puno truda pripremali smo uprizorenje Isusove Muke ovdje u Domanovićima. Iskreno se nadam, a to sam i poručio, da su večeras ovdje okupljeni primili Pasiju kao istinsku Muku Isusovu, pohranili je u svoje srce i da će drugima pričati o njoj, da i drugi dožive sve što su večeras ovdje okupljeni doživjeli”, rekao je don Tomislav Raič, župnik župe Domanovići.

Izvor: Crkva na kamenu/https://caportal.net/