Vandali polomili križeve na ulazu u dvorište crkve sv. Ante

NEUM – U Neumu su vandali u petak, 5. siječnja 2024., polomili križeve na ulazu u dvorište crkve sv. Ante. Vandalski čin izazvao je ogorčenje Neumljana. Riječ je o najstarijoj neumskoj crkvi koja se nalazi na samom izlazu iz Neuma. Oštećeni su kameni križevi koji se nalaze na samom ulazu u dvorište crkve, piše Hrvatski medijski servis.  Neumski župnik don Mladen Šutalo za RTV Herceg-Bosne kaže da čovjek, nakon jedne ovakve poruke ostane bez riječi. “Najmanja je stvar trošak ili materijalna šteta”, rekao je don Mladen te dodao da mu kao svećeniku najviše smeta poruka koja je ovim činom poslana.
Načelnik općine Neum Dragan Jurković osudio je vandalski čin, te istaknuo kako će općina poduzeti sve mjere kako bi se pronašli počinitelji. “S ljudske strane jedna osuda vandalizma čina koji nije nikako lijep i ne daje neku lijepu sliku prema onima koji su to uradili”, rekao je za RTV HB načelnik Jurković dodajući da se nada da će počinitelji biti pronađeni i adekvatno kažnjeni. Jurković dodaje kako do sada nije bilo oštećenja vjerskih objekata.
– Nažalost, sada se to dogodilo, a nadamo se da se to više ne će ni ponoviti, rekao je Jurković i ponovno apelirao na nadležne da otkriju počinitelje.  Iz MUP-a HNŽ ističu kako je proveden očevid na te se očekuje više informacija u sljedećim danima.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA