Zahvali srcem prepunim

Foto: http://www.zupacerin.info/

ČERIN – Zborovi iz župe Čerin nastupili su 28. prosinca na, četvrtom po redu, božićnom koncertu. Koncert “Zahvali srcem prepunim” održan je u prepunoj župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika na Čerinu.

Na koncertu su nastupili: Veliki mješoviti zbor sv. Stjepana – Čerin; Dječji zbor Život – Čerin; Mješoviti i dječji zbor sv. Franje – Donja Blatnica i Zbor Frame Čerin, čiji su voditelji: s. Marija Martinović, Marija Martinac, Katja Krolo-Šarac i fra Tihomir Bazina.

Koncert je počeo zajedničkim snagama svih zborova, zajedno su otpjevali pjesme “Radujte se narodi” i “Zahvali”, a nakon toga su se nizali pojedinačni nastupi svih zborova. Na kraju koncerta svi zborovi su zajednički otpjevali i pjesmu “Narodi nam se”.

Gledatelji su uživali u ovom koncertu ispunjenom božićnim pjesmama, duhovnom i sakralnom glazbom koji su im darovali župni zborovi i njihovi voditelji.

Svi oni – djeca, mladi ljudi i svi koji se pjevajući tako osjećaju, našu župu čine živom, dinamično rade cijelu godinu, uljepšavaju sva liturgijska slavlja u župi i pokreću druge oko sebe. Hvala im na tome!

Hvala svim izvođačima i voditeljima zborova jer u ovom užurbanom svijetu pronalaze vrijeme i volju za služenje crkvi, hvala na trudu i uloženom vremenu, kako bi se pripremili za ovaj veličanstven koncert! Neka ih Bog nagradi za sve što čine! (www.zupacerin.info)

Izvor: Crkva na kamenu/www.zupacerin.info