Započele Pučke misije u mostarskoj katedrali

Foto: Cnak

MOSTAR – U katedralnoj župi u Mostaru od 13. do 20. studenoga 2016. održavaju se Pučke misije, odnosno duhovna obnova za sve župljane s bogatim duhovnim programom misnih slavlja i predavanja, te susreta misionara s djecom, mladima, učenicima, bračnim parovima, bolesnicima… Voditelji ovih misija su dvojica svećenika salezijanaca iz Zagreba: don Damir Stojić i don Mihovil Kurkut.

Vjernici su gotovo do kraja ispunili mostarsku katedralu već od prvoga dana Pučkih misija, pa tako i sinoć, 16. studenoga, kada je svetu Misu predvodio i nakon Mise održao predavanje mladima don Damir Stojić. U jutarnjim satima prema programu bio je susret s bolesnicima župe u domovima, u popodnevnim satima susret s bolesnicima i medicinskim osobljem, sveta Misa za bolesnike, a u večernjim satima Misa i propovijed za mlade s temom “Vjernički život i svjedočanstvo u izgradnji naroda i društva djelovanje vjernika u župi i društvu”. Nakon misnoga slavlja don Damir je mladima održao predavanje o teologiji tijela, drugi dio, a zatim je bilo euharistijsko klanjanje i blagoslov.

Duhovnim pjesmama i riječima molitve mladi su slavili Boga, a zatim vrlo pozorno slušali don Damirovo predavanje. Vjerujemo da će i don Damirova i don Mihovilova molitva i predavanja donijeti plodove ne samo vjernicima ove župe nego i šire.

Večeras misno slavlje predvodi don Mihovil nakon kojega će održati predavanje za obitelj, a zatim slijedi euharistijsko klanjanje i blagoslov.

Pučke misije imaju zadaću da nas vrate na pravi put, da nas duhovno okrijepe, da nam životni put osvijetle te da sigurnim putem idemo k svome odredištu – vječnoj sreći u nebu. U programu Pučkih misija uključeni su svi uzrasti: mala djeca, osnovnoškolci, mladi, bračni parovi, stari, bolesni i nemoćni.