Započelo studijsko putovanje đakona BK BiH

Foto: https://www.nedjelja.ba/

MOSTAR – Predvođeni voditeljima godine mons. Pavom Jurišićem i fra Mirom Relotom prvoga dana bili su u Mostaru. U 11 sati slavili su Misu u kapelici sv. Josipa u mostarskoj katedrali koju je predslavio biskup hercegovačkih biskupija mons. Petar Palić. Nakon toga obišli su katedralu o kojoj im je govorio biskup Palić te se posebno osvrnuo na život biskupa Petra Čule i njegov značaj za Crkvu u teškom komunističkom vremenu te o mukotrpnom podizanju katedrale u Mostaru. Posjetili su i Galeriju Biskupijskoga centra u Mostaru.
Poslijepodne đakoni su pohodili samostan Sv. Obitelji – sjedište Hercegovačke provincije školskih sestara franjevki, te su se nakon molitve krunice Božanskog milosrđa zadržali sa sestrama u razgovoru o njihovom radu i djelovanju.
U večernjim satima posjetili su sjedište Hercegovačke franjevačke provincije u samostanu Sv. Petra i Pavla u gradu na Neretvi gdje ih je dočekao provincijal fra Jozo Grbeš. U samostanskoj kapelici izmolili su s braćom franjevcima Večernju molitvu, nakon čega su razgledali samostansku crkvu, kriptu i knjižnicu. Upoznali su se s poviješću provincije i današnjim stanjem. Uz večeru i ugodno druženje nastavili su razgovor o programu Đakonske pastoralne godine. Time je završen prvi dan studijskog putovanja.
Drugi dan nastavljaju program pohoda Provincijalatu Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Sarajevu, zatim Caritasovu domu u Lugu kod Gromiljaka, a u popodnevnim satima pohodit će samostane klauzurnih sestara klarisa u Brestovskom i karmelićanki na Stupu.

Izvor: Crkva na kamenu/https://www.nedjelja.ba/