Zborovanje biskupijskih zborova i bendova mladih

Foto: Crkva na kamenu

MOSTAR/CIM – Uoči nedjelje Dobroga Pastira, u subotu, 29. travnja, u crkvi Krista Dobroga Pastira u mostarskom naselju Cim, održano je zborovanje na kojem su nastupali mladi bendovi i zborovi iz nekoliko župa. Misno slavlje prije zborovanja predvodio je mons. Nikola Menalo, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije. U koncelebraciji s don Nikolom bio je župnik župa Cim – Ilići don Pero Miličević te župnici zborova koji su nastupali don Tomislav Ljuban, don Slaven Ćorić i don Rajko Marković. Svi su zborovi i bendovi tijekom svete Mise slavili Boga zajedno pjevajući.
Don Nikola je sve pjevače i vjernike okupljene na ovome misnom slavlju pozdravio najprije u ime biskupa Petra Palića koji je bio spriječen sudjelovati u ovoj Euharistiji i kasnije na zborovanju. Budući da se na ovaj dan spominjemo sv. Katarine Sijenske, suzaštitnice Europe, tj. ljubljene kćeri Europe, i zajedno sa sv. Franjom suzaštitnicom Italije, don Nikola se u propovijedi osvrnuo na njezin život i vrline koje su je resile a koje i nama danas mogu biti poticaj i uzor u životu.
„Katarina Sijenska iz obitelji od 25 djece. Da su njezini roditelji odlučili imati 22 djece, ne bismo se danas sjećali ove velike žene Crkve. Vas je oko 25, manje ili više u jednome zboru mladih. Kao i Katarini i vama su propovijedali: u obitelji, u školi, u Župi: roditelji, učitelji, vjeroučitelji,  rodbina… Danas im je srce radosno što vas vide kao drage mladiće i djevojke koji pjevaju Bogu na slavu prihvaćajući nove životne zadatke. Svjesni su oni potrebe novih generacija za djela koja slijede. Takve mladiće i djevojke treba Crkva i društvo. Katarina je voljela svoju obitelj, a kasnije svoju Crkvu do te mjere da je utjecala i na Pape. Molite se da budete kao ova velika svetica!“, kazao je don Nikola.
Na kraju je mladima poručio: „Dragi mladi, u životu ćete imati svoje vizije, ne mistične kao sv. Katarina, koje će vam davati poticaje kako ići dalje. Neka ti poticaji uvijek budu od Duha Božjega preko velikih ili malih ljudi, preko vjerovjesnika ili pobožnih baka, koji će vas usmjeravati u životu kao što je Katarina Grgura XI. Svima vam želim obilje Duha Božjega koji će ispuniti vaša mlada bića kako biste snažnije ispunjali mladenačke vizije života uz Boga. Sretno vam bilo!“
Nakon svete Mise uslijedio je nastup bendova i zborova. S po dvije skladbe nastupili su: bend mladih iz župe Cim – Ilići, zbor mladih iz župe Bijelo Polje – Potoci, zbor mladih „Mir“ iz župe Blagaj – Buna, zbor mladih „Santos“ iz župe Svetoga Mateja iz Mostara i zbor mladih „Horeb“ iz župe Čapljina.

 

Izvor: Crkva na kamenu