Zlatne Mise don Mile Miljke i don Pavla Filipovića

U subotu, 23. srpnja, u crkvi Gospe od Anđela u Jasenici proslavio je svoju Zlatnu Misu, 50. godina svećeništva, don Mile Miljko, sin ove filijale koja pripada župi Sv. Pera i Pavla u Mostaru.

Na misi je propovijedao mons. Tomo Vukšić, vojni biskup. Koncelebriralo je 45 svećenika. Pjevala je klapa Narenta. Nakon mise svoje pozdrave i zahvale izrekli su: Marinko Šimunović, don Milin nećak; vlč. Stjepan Večković, kancelar zagrebačke nadbiskupije; Marina Dizdar, u ime inozemne pastve i župa u Njemačkoj, gdje je don Mile 30 godina služio; fra Ilija Zovko, dominikanac, koji je propovijedao na don Milinoj mladoj Misi.

Na kraju se svima obratio zlatomisnik don Mile. Zahvalio je Bogu i ljudima. Fra Josip, župnik, darovao je don Mili u ime župe i fratara sliku Lice Isusa patnika, da se često sjeća kako je Krist za kršćanina sve. Slavlje je nastavljeno u svadbenom salonu Ruža, gdje su zlatomisnika pozdravili još mnogi govornici!

Neka Bog blagoslovi i čuva našega don Milu! Bilo mu sretno!

U nedjelju, 17. srpnja 2016., proslavio je također buhovski župnik don Pavao Filipović svoju 50. obljetnicu misništva za vrijeme pučke svete Mise s početkom u 11 sati u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Buhovu pod geslom “Blagoslivljat ću Gospodina u svako doba”. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1966. u Kruševu zajedno s don Milom, a svoju Mladu Misu slavio je 17. srpnja iste godine u rodnoj župi Gradini.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA