Župa Gradina pobjednik 21. Međužupne lige Hercegovine

ČITLUK – U nedjelju, 12. ožujka, u športskoj dvorani u Čitluku odigrane su polufinalne i finalne utakmice 21. Međužupne lige Hercegovine. Uvjerljivim rezultatom i borbenom igrom do samoga kraja titulu pobjednika 21. Međužupne lige Hercegovine odnijela je župa Gradina.
U polufinalnim susretima sastale su se ekipe Aladinići i Neum i završile utakmicu rezultatom 3:2, nakon čega je uslijedio susret župe Gradina i Gradnići koji je završen rezultatom 5:2. Rezultatom 0:2 borba za broncu nad ekipom Neum pripala je župi Gradnići.
Borbe i odlične športske atmosfere pred brojnom publikom nije nedostajalo i u finalnom susretu gdje su se sastale ekipa Aladinići i Gradina koja je rezultatom 2:4 uvjerljivo savladala pobjednika i tako zaslužila titulu pobjednika.
Zbog posebnog športskog žara i borbenosti, nagrada za igrača turnira pripala je Goranu Zeki iz župe Gradina, titula najboljeg strijelca Bruni Mori iz župe Aladinići, a titula najboljeg golmana Peri Dodigu iz župe Gradnići.
“Svim ekipama, a osobito župi Gradina, još jednom čestitamo na postignutim rezultatima i športskom duhu, a na poseban način želimo zahvaliti gospodinu Smiljanu Vidiću, gradonačelniku grada Čapljine, gospodinu Marinu Radišiću, načelniku Općine Čitluk, također gospodinu Kristijanu Vujnoviću, direktoru sportskog centra Čapljina i gospodinu Tomislavu Bevandi, direktoru športskog centra Čitluk na ustupljenim dvoranama i srdačnom gostoprimstvu za vrijeme održavanja lige. Uistinu smo uživali u ovoj športskoj avanturi i radujemo se nastavku suradnje kroz godine ispred nas”, kazao je don Branimir Bevanda, organizator Međužupne lige Hercegovine.
Titulom prvaka 21. Međužupne lige Hercegovine, zajedno s prošlogodišnjim pobjednicima, župom Stolac, župa Gradina kvalificirala se dalje prema završnici Katoličke malonogometne lige koja će se održati u Sisku, 20. svibnja.

Barbara Damjanović