Duhovni izlet i prvi prekogranični susret katoličkih samaca RH-BiH

DRAČEVO – Uz nedavno pokretanje platforme katSus.org u BiH, kao novog i popularnog virtualnog mjesta susreta zrelih osoba otvorenih za osnivanje katoličkih brakova i obitelji, a koja već 10 godina djeluje u Hrvatskoj, te osim virtualnih mogućnosti, sudjeluje i u organiziranju povremenih susreta i aktivnosti i uživo, tijekom vikenda 11.-12. svibnja, održan je 1. prekogranični susret za dobnu skupinu od 27-50 godina, s početkom u marijanskom svetištu Doljani, uza sam granični prijelaz, a u području župe Uznesenja Blažene Djevice Marije – Dračevo. Uza župnika don Krešu Puljića i domaćine iz katSus.org Bih Emila i Drinu Brajković, suorganizatori su bili katSus.org RH, Katolička uduga Prilika za susret, te udruge Kristov Stol iz RH, i Ono malo više iz BiH, a duhovnik susreta je bio fra Željko Klarić, povjerenik za pastoral obitelji Šibenske biskupije.
Susretu se priključilo 20-ak sudionika iz Hrvatske i iz BiH (Međugorje, Mostar, Zenica, Jajce, Osijek, Zagreb, Duga Resa, Zadar, Šibenik, Split, Makarska, Dubrovnik), te su u Doljanima, uza sam granični prijelaz slušali nadahnuto predavanje fra Željka Klarića o nadilaženju vlastitih granica i ograničenja, kao pretpostavke za kvalitetne kontakte i zrelu ljubav.
Tijekom vikenda sudionici su posjetili i međusobno se družili na više zanimljivih i većini novootkrivenih predivnih hercegovačkih lokacija: župa Dračevo, park prirode Hutovo Blato (Marin Grob, vidikovac Orlov Kuk, vožnja brodicama), poslušali svjedočanstva i životna iskustva dva bračna para iz Prilike za susret, koja su se izvrsno uklopila u novo fra Željkovo predavanje, te je 1. dan završio svetom Misom u župnoj crkvi Dračevo, uz aktivno sudjelovanje svih prisutnih.
U nedjelju 12. 5. – na Majčin dan, sudionici su sudjelovali na svečanoj svetoj Misi u svetištu Kraljice Mira u župi Hrasno, koju je predovodio novi banjolučki biskup mons. Željko Majić, te se zaputili prema Ravnome i špilji Vjetrenica, te se prepuni dojmova i lijepih novih poznanstava zaputili svojim domovima, do nekog novog susreta u živo, ili virtualnog – u organizaciji platforme za Katoličke Susrete – KatSus.org BiH, sa suradnicima iz KatSus.org RH, Prilike za susret, Kristova Stola i Ono malo više!
Svi koji se žele intenzivnije uključiti u nova događanja i aktivnosti, pozvani su na registraciju i aktivno članstvo u katSus.org za BiH i za RH.

Drina i Emil Brajković, koordinatori za KatSus.org BiH

Izvor: Crkva na kamenu