61. teološko-pastoralni tjedan

ZAGREB – “Crkva u svijetu kriza i ljudske patnje” tema je 61. teološko-pastoralnog tjedna koji se 26. i 27. siječnja održava na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, Vlaška 38.
Svečanost otvorenja tjedna započela je u utorak 26. siječnja u 9 sati. Slijedilo je predavanje “Crkva i njezina dosljednost poslanja” (prof. dr. Anđelko Domazet) i predstavljanje monografije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Potom će biti održana predavanja “Granične situacije ljudske egzistencije kao topoi vjere i nade” (izv. prof. Pavle Mijović) i “Tjeskoba kao mogućnost čovjekova samoozbiljenja” (izv. prof. Danijel Tolvajčić).
Popodnevni program počinje u 13.15 sati. Predviđena su predavanja “Više od ozdravljenja. Novozavjetna promjena paradigme o uzročno-posljedičnom odnosu grijeha i bolesti” (doc. dr. Stipo Kljajić), “Bog i njegovo stvorenje pred zagonetkom patnje” (doc. dr. Nedjeljka s. Valerija Kovač) i “Teologija križa kod crkvenih otaca te njezino značenje u današnjem ozračju patnje i kriza” (doc. dr. Anto Barišić).
Program u srijedu 27. siječnja počinje u 9 sati. Na programu su predavanja “Moralni izazovi i zahtjevi kriza i patnje” (doc. dr. Martina s. Ana Begić i dr. Miriam Mary Brgles), “Krize i psihičko stanje” (prim. dr. Mirna Sisek – Šprem), “Sakrament pomirenja pred izazovima suvremenih kriza” (mr. Milan Dančuo), “Odnos svećenika prema Bogu, drugima i samome sebi u vrijeme Covid-19. Predstavljanje rezultata istraživanja” (doc. dr. Josip Bošnjaković) i “Pastoral pred izazovima nesigurnosti i patnje. Crkveno djelovanje u ozračju društveno-kulturnih kriza” (izv. prof. Nikola Vranješ).
U 13 sati je rasprava, a u 13.20 sati tjedan će zatvoriti v.d. dekana KBF-a u Zagrebu prof. dr. Mario Cifrak.

Program Teološko-pastoralnog tjedna prenosit će se i putem YouTube kanala https://m.youtube.com/channel/UCEJ5upJch7BoS29WlOm663w