Otvaranje nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata

Foto: IKA

DUBROVNIK – Ceremonija otvaranja nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata uslijedila je u petak, 27. svibnja 2016. nakon Mise u dubrovačkoj katedrali koju je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić.

U nacionalnoj završnici sudjeluje 12 ekipa iz Hrvatske i dvije iz Bosne i Hercegovine. Malonogometaši su iz katedrale do crkve sv. Vlaha došli u povorci držeći zastave s logom KMNL-a i imenom nad/biskupije koju predstavljaju, a dolaskom pred crkvu dubrovačkog parca formirali su se u “lepezu”.

Završnicu Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata otvorio je hrvatski rukometni reprezentativac, zlatni olimpijac i trener RK Hrvatske mladeži Dubrovnik, Zlatko Saračević, poželjevši natjecateljima da njihova igra protekne u duhovnosti i fair play-u.

Okupljenima se obratio i Santiago Pérez de Camina, predstojnik Odjela za sport pri Papinskom vijeću za laike. Rekao je kako Katolička Crkva smatra sport veoma važnim dijelom kršćanskog života, te istaknuo riječi pape Franje koji kaže da sport može učiniti mnogo toga, između ostalog može i pomoći čovjeku da se razvije u dostojanstvenu osobu a da ne izgubi pritom važne životne vrijednosti.

Pozdrave u ime Ureda Hrvatske biskupske konferencije za mlade, nositelja organizacije nacionalne završnice, i u ime predsjednika Odbora HBK za mlade mons. Mija Gorskog, prenijela je Ivana Čogelja, voditeljica Ureda.

Ispred crkve Sv. Vlaha bilo je oko 180 članova iz ukupno 14 ekipa. To su: dva sastava iz Bjelovarsko-križevačke biskupije, ekipa iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, Požeške biskupije, Zagrebačke nadbiskupije, Riječke nadbiskupije, Porečko-Pulske biskupije, Zadarske nadbiskupije, Vrhbosanske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske biskupije, Splitsko-makarske nadbiskupije, Šibenske biskupije i dvije ekipe iz Dubrovačke biskupije, župa sv. Obitelji Mokošica i župa sv. Mihajla Lapad.

Program ceremonije otvaranja vodili su Nike Nagy i Davor Buconić. Nakon otvaranja na skalinima ispred crkve sv. Vlaha napravljena je i zajednička fotografija svih sudionika.

Napomenimo kako se utakmice tijekom petka, 27. svibnja, igraju u trima dvoranama: Gospinom polju, Mokošici i Župi dubrovačkoj. U subotu, 28. svibnja, će se u dvorani u Gospinom polju od 9 sati igrati utakmice četvrtfinala, a popodne od 18 sati i polufinala. U nedjelju, 29. svibnja, će se u 11 sati igrati utakmica za treće mjesto nakon čega slijedi revijalna utakmica u 12 sati te finalni susret u 13 sati. Nakon finala slijedi ceremonija dodjele medalja i pokala pobjednicima natjecanja.

U sklopu nacionalne završnice održava se i festival mladih a koji u svom programu u petak, 27. svibnja, donosi Molitveno meditativnu večer u Gospi od Milosrđa u 20.30 sati i “Pub Quiz” u 21 sat u Lazaretima.

Program Nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata, raspored utakmica i rezultati dostupni su na mrežnoj stranicizavrsnica.kmnl.hr.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA