Zajedno u molitvi s misionarima za prijatelje misija

Foto: KTA

U četvrtak, 20. srpnja 2023. misionar u Tanzaniji don Velimir Tomić, svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije, u misiji će Kisongo, u crkvi Uzvišenja Sv. Križa, u 16:30 sati po mjesnom vremenu (u 15:30 po našem) prikazati svetu misu za prijatelje misija, dobročinitelje i čitatelje misijskog lista Radosna vijest. Dopisom, koji donosimo u nastavku, iz Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj pozvali su na molitveno zajedništvo s misionarom don Velimirom:

Uz molitveno zajedništvo susrest ćemo Gospodina i zato udružimo se u molitvi bez obzira na kojem kraju svijeta se nalazili! Pridružite nam se u molitvi, budimo povezani Božjom riječju i molimo jedni za druge. U misijama je sveta misa središte života i svete mise traju jako dugo jer svi dijelovi se pjevaju, a tako će biti i 20. srpnja. Ljudi rado pjevaju i radosno mole, bez gledanja na sat i pitanja kad će nešto završiti ili zašto tako dugo traje. Susret s Gospodinom velika je radost i svi žele da traje… Jer sveta misa izvor je života.

Don Velimir Tomić u misije je otišao u rujnu 1988. godine i djeluje u Tanzaniji. Prilikom jednog razgovora pozvao nas je na žarku molitvu i da se okrenemo onome koji nas vodi u sigurnu i radosnu budućnost, Isusu Kristu. Jer ako ne prihvatimo Krista i sve dok ne prihvatimo Krista, teško će se zlo iskorijeniti na zemlji.

Povežimo se u molitvi i budimo most da preko nas i drugi osjete Božju ljubav.

Zahvaljujemo za svu ljubav koju iskazujete našim misionarima i misionarkama svojim žrtvama, molitvama i darovima. Neka vam Gospodin obilno uzvrati!

Želite li i donacijom pomoći djelovanje naših misionara, možete to učiniti prema podacima kako slijedi: IBAN: HR6323600001101542876; Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE; SWIFT: ZABAHR2X.

Posjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Nacionalnoga misijskog ureda na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr. Za sve dodatne informacije slobodno se javite Nacionalnomu misijskom uredu u Zagrebu na telefon: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: missio.croatia@misije.hr

Izvor: Crkva na kamenu/KTA