Župa sv. Ilije Proroka iz Stoca pobjednik KMNL-a 2018.

OSIJEK – Đakovačko-osječka nadbiskupija bila je domaćin nacionalne Završnice katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata, koja se održavala u gradu Osijeku, od 7. do 10. lipnja 2018. Program je započeo okupljanjem mladih i svečanim otvorenjem u osječkom Vikarijatu, u četvrtak 7. lipnja, u 20 sati, gdje su mlade pozdravili nadbiskup Đuro Hranić kao i drugi uvaženi gosti grada Osijeka. Osijek je, inače, tih dana bio prepun športskih događanja. Hrvatska nogometna reprezentacija igrala je prijateljsku utakmicu protiv Senegala, prije odlaska na SP u Rusiju. Hrvatska rukometna reprezentacija igrala je kvalifikacijsku utakmicu protiv Crne Gore za plasman na SP 2019. u Danskoj i Njemačkoj. Kruna svega bila je Završnica KMNL-a, koja se održala u dvije osječke dvorane (Zrinjevac i Jug). Na Završnici je sudjelovalo 12 različitih momčadi iz 9 nad/biskupija Hrvatske i BiH. Mladost je bila smještena po obiteljima i župama grada Osijeka i okolice. U petak i subotu igrale su se utakmice po grupama, četvrtfinale, polufinale i finale, koje se moglo direktno pratiti na Laudato TV-u.
Župa sv. Ilije Proroka iz Stoca, kao naš prvi predstavnik koja je bila prošlogodišnji pobjednik KMNL-a i predstavnik Međužupne lige Hercegovine i ovogodišnji je pobjednik najveće amaterske malonogometne lige u Hrvatskoj! U finalu su pobijedili župu sv. Josipa Plovanija iz Zadra – Zadarska nadbiskupija, rezultatom 2:1. Zanimljivo je i to da su obje momčadi bile u finalu i prošle godine u Mostaru. Najboljom ekipom (Fair Play momčad) u vidu športskog natjecanja i promicanja istinskog duha proglašena je druga naša momčad iz župe sv. Ante Padovanskog s Humca. Najbolji strijelac KMNL-a 2018. bio je Edi Kurolt iz Bandareva (Riječka nadbiskupija). Najbolji golman KMNL-a 2018. proglašen je Nikola Raguž iz župe sv. Ilije Proroka iz Stoca, kao i najbolji igrač KMNL-a 2018., Darko Raguž, također iz župe sv. Ilije Proroka iz Stoca, predstavnik naših biskupija i Međužupne lige Hercegovine. Ovo nije samo uspjeh za naše predstavnike iz župa sv. Ilije Proroka iz Stoca kao i župe sv. Ante Padovanskog s Humca, nego i za Međužupnu ligu Hercegovine i za sav trud koji se ulaže u mladost koja igra ovu ligu, u koju je uključeno 16 župa naših biskupija. Ovu priliku koristim zahvaliti svim dobročiniteljima koji su prepoznali vrijednost ovoga Projekta.
Program je završen svečanom svetom Misom u nedjelju, 10. lipnja 2018., s početkom u 11,30 sati, koju je predslavio generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić, uz koncelebraciju svećenika drugih nad/biskupija koji su pratili svoje ekipe te domaćih svećenika. Nakon svete mise uručene su nagrade najboljim pojedincima i momčadima.
U ime Vodstva MLH don Mladen Šutalo

Izvor: Crkva na kamenu