Momčad iz Stoca pobijedila na završnici KMNL-a

Foto: IKA

SISAK (IKA) – Momčad Župe sv. Ilije proroka iz Stoca (Trebinjsko-mrkanska biskupija) pobijedila je na 17. Nacionalnoj završnici Katoličke malonogometne lige (KMNL), koja je od 19. do 21. svibnja 2023. održana u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini.
Na završnici se okupilo 20 momčadi s više od 300 igrača iz Zagrebačke, Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske i Vrhbosanske nadbiskupije, te Varaždinske, Požeške, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske, Trebinjsko-mrkanske i Sisačke biskupije.

Nakon razigravanja po skupinama koje je održano u subotu 20. svibnja, najbolje dvije momčadi iz svake skupine plasirale se u četvrtfinale koje je odigrano u nedjelju 21. svibnja u Novoj sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji.

Mladići iz Stoca u finalu su s 2:1 bili uspješniji od momčadi Župe Pomoćnice kršćana iz Splita (Kman), a treće mjesto osvojila je momčad Župe Rođenja Blažene Djevice Marije iz Višnjevca, pobijedivši momčad Župe svetih Petra i Pavla iz Osijeka.

Na kraju pobjednički pehar, kao i onaj prijelazni, najboljoj ekipi uručio je sisački biskup Vlado Košić. Čestitavši pobjedničkoj ekipi, ali i svima koji su sudjelovali, biskup je poručio da je to jedna dobra inicijativa koja prije svega ima za cilj razvijati zajedništvo među biskupijama i mladim sportašima. Osvrnuvši se na domaćinstvo Sisačke biskupije, mons. Košić je rekao da je nakon godina u kojima su svašta proživjeli želja domaćina bila uputiti jednu lijepu poruku iz te biskupije. Na kraju je zahvalio svima koji su bili uključeni u organizaciju: organizatorima – uredima za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Sisačke biskupije, vodstvu KMNL-a Sisačke biskupije – te članovima Marijine legije iz Petrinje i gradonačelnicima koji su otvorili vrata svojih dvorana.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA