Nova uprava splitske provincije Školskih sestara franjevki

Foto: http://split.ssfcr.org

SPLIT – Redoviti provincijski kapitul Školskih sestara franjevki Krista Kralja Provincije Presvetog Srca Isusova sa sjedištem u Splitu održan je u provincijalnom središtu na Lovretu od 15. do 19. veljače. Kapitulom pod geslom “Ja sam s vama!” (Mt 28,20) predsjedala je vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović.
Posljednjega dana Kapitula, u petak 19. veljače, izabrana je nova Provincijska uprava. Za provincijsku predstojnicu izabrana je s. Andrea Nazlić. Provincijalna zamjenica i prva savjetnica je s. Tamara Bota. Za drugu savjetnicu izabrana je s. Željka Čeko, za treću s. Sanja Stojić, a za četvrtu s. Senka Jenjić, izviješteno je putem mrežnih stranica Provincije.
Slavlje Kapitula završeno je predstavljanjem nove Provincijalne uprave zajednici u samostanskoj kapeli, obredom predavanja provincijskog znakovlja dosadašnje provincijalne predstojnice s. Leonke Bošnjak Čovo novoizabranoj provincijalnoj predstojnici s. Andreji Nazlić i prisegom u zajedništvu s članicama novoga Provincijalnog vijeća
Na kapitulu je sudjelovala trideset i jedna sestra, koje su zastupale cijelu Provinciju, tj. sestre iz Hrvatske, Njemačke, Italije i DR Konga.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA