Afrički kontinent bit će posvećen Božanskom milosrđu

Foto: www.pinterest.com

Čitavi će afrički kontinent 14. rujna biti posvećen Božanskom milosrđu. Posveta će se obaviti u okviru Trećega kongresa za Afriku i Madagaskar o Božanskom milosrđu (AMACOM), u Kigaliju, u Ruandi, od 9. do 15 rujna 2016. Kao Papin posebni izaslanik na kongresu će sudjelovati kardinal Laurent Monsengwo Pasynia, nadbiskup Kinshase, u Demokratskoj Republici Kongo.

Kongres će, kako je rekao otac Satanislas Filipek, ravnatelj kongresa, ponuditi mogućnost pomirbe ukorijenjene u milosrđu, odvijat će se pod geslom “Božansko milosrđe, izvor nade za novu evangelizaciju u Africi”, u kontekstu izvanrednoga Jubileja, koji je proglasio papa Franjo, a traje sve do 20. studenoga. Nadamo se da će ovaj kongres sudionicima pružiti mogućnost molitve, promišljanja i produbljivanja vjere u Boga, te zajedništva u različitosti – kazao je otac Filipek.

Osim nazočenja činu posvete Božanskom milosrđu čitavoga afričkoga kontinenta, sudionici kongresa će 15. rujna hodočastiti u svetište Žalosne Gospe u Kibehu. Mjesto je poznato kao Lourdes Afrike, a u njemu se čuva spomen na ukazanja Blažene Djevice Marije nekim mladima, između 1981. i 1989. godine. Kao priprema za kongres u crkvi Božanskoga milosrđa, u Kigaliju, obavljat će se posebna devetnica.

 

Izvor: Crkva na kamenu/KTA