Bavarska vlada: U svaku javnu ustanovu postavit će se vidljivi križ!

U Bavarskoj, nakon odluke državnoga ureda, od lipnja će u svakoj javnoj ustanovi visjeti križ. Ohrabrujuća odluka bavarske vlade za sve kršćanske zemlje.
“U ulaznom prostoru svakog državne zgrade u Bavarskoj, kao izraz povijesnog i kulturnog karaktera Bavarske, postavit će se jasno vidljivi križ koji će označavati predanost temeljnim vrijednostima pravnog i društvenog poretka u Bavarskoj i Njemačkoj”, izjavio je u utorak državni tajnik nakon sastanka vlade. Opća pravila postupka izmijenjena su sukladno tome.
“Križ je temeljni simbol kulturnog identiteta kršćansko-zapadnog karaktera”, rekao je. Izmjena se odnosi na “sve vlasti Slobodne Države Bavarske od 1. lipnja 2018.” Općinama i županijama savjetuju da “djeluju u skladu s odlukom”. Premijer Markus Söder (CSU) istaknuo je da križ simbolizira “bavarski identitet i način života”. Riječ je o elementarnim vrijednostima poput ljubavi, ljudskoga dostojanstva i tolerancije. Nakon sastanka Söder je donio križ i postavio ga na ulazu u bavarski državni ured. Inače, vlada propisuje križeve i za učionice bavarskih škola. U veljači je usvojen novi zakon prema kojemu je križ dopušten i u sudnicama.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.troplet.ba