Biskupi traže neovisnu istragu uskrsnih napada

ŠRI LANKA (IKA) Šrilankanska biskupska konferencija u pismu vlastima te južnoazijske zemlje pozvala ih je na neovisnu i nepristranu istragu terorističkih napada koji su se dogodili na Uskrs, 21. travnja, kada je u eksplozijama u nekoliko crkvi i hotela poginulo više od 250 osoba, dok ih je oko 500 ranjeno.

Biskupi su napomenuli da su za pohvalu napori Vlade, no smatraju da je najvažnije odgovorne za napade što prije dovesti pred lice pravde, pri čemu bi trebalo izbjegavati sve etničke, vjerske ili druge obzire. Kako prenosi agencija AsiaNews, šrilankanski su se biskupi požalili da krvoproliće koje se dogodilo 21. travnja, kod stanovnika te zemlje još uvijek izaziva strah i osjećaj nesigurnosti. Također su izrazili duboku žalost zbog toga što još nije pokrenuta pravedna, primjerena i nepristrana istraga. Biskupi su primijetili da su oformljena različita povjerenstva te da je njihov glavni cilj, kako izgleda, imenovanje odgovornih za ozbiljne sigurnosne propuste.

Premda je i taj zadatak koristan, željeli bismo ponoviti da je, po pitanju pravde, konačna svrha istrage utvrditi tko su idejni tvorci, pomagači i počinitelji toga sramotnoga čina, poručili su vlastima šrilankanski biskupi, prenosi Vatican News.

Izvor: Crkva na kamenu