Kardinal Dziwisz o Svjetskom danu mladih

Foto: Lawrence OP/flickr.com

U središtu Svjetskog dana mladih u Krakovu, od 26. do 31. srpnja, bit će tema milosrđa – rekao je poljski kardinal Stanislaw Dziwisz. Za manje od dva mjeseca, mladi iz 194 zemlje diljem svijeta će se zaputiti u domovinu sv. Ivana Pavla II. kako bi sudjelovali na proslavi koju je upravo on utemeljio.

Nadbiskup Krakova, kardinal Dziwisz – koji je također služio kao osobni tajnik pape Wojtyle – rekao je u razgovoru za Radio Vatikan kako u Poljskoj vlada veliki entuzijazam oko skorog Svjetskog dana mladih. „Oni žele doći u Krakov kako bi sreli Svetoga Oca, ali također mislim da žele doći ovdje u Godini milosrđa, zato što je Krakov središte pobožnosti Božjem milosrđu. Tamo je Isus Krist dao poruke čitavome svijetu: dao ih je sestri Faustini, ali što je ona mogla sama učiniti? Onda je došao drugi apostol, Ivan Pavao II., koji je obznanio te poruke, plamen pobožnosti božanskome milosrđu… Sada Sveti Otac Franjo dolazi s tom istom temom – milosrđem” – rekao je kardinal.

Od početka Svjetskoga dana mladih, Ivan Pavao II. i susljedni pape su svi sudjelovali u toj proslavi, želeći doprijeti do mladih katolika. „Vidimo kontinuitet. Ivan Pavao II. je to započeo, onda je slijedio papa Benedikt XVI., a sada papa Franjo. Ivan Pavao II. je vidio da mladi traže, propituju i da im se mora pružiti odgovor, da ih moramo voditi. Tim je mladima potreban dobar pastir” – dodao je na koncu kardinal Dziwisz.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA