U Meksiku ubijen treći svećenik u tjedan dana

Foto: en.wikipedia.org

Ciuad de Mexico – Mecima izrešetano tijelo ubijenog svećenika oca Josea Alfreda Lopeza Guillena koji je u prošli četvrtak otet iz svog župnog dvora u Janamuatu pronađeno je u subotu 24. rujna, javlja talijanska novinska katolička agencija SIR. To je treći svećenik ubijen u tjedan dana u toj zemlji.
Vijest o ubojstvu 53-godišnjeg o. Lopeza objavila je nadbiskupija Morelija, kojoj je na čelu kardinal Alberto Suárez Inda, u kratkom priopćenju objavljenom u nedjelju 25. rujna u kojem se izražava duboku žalost zbog tog tragičnog događaja, te se pojašnjava kako je svećenik bio već duže mrtav tako da je vjerojatno ubijen neposredno nakon otmice. „Osuđujemo te čine nasilja i situaciju nesigurnosti u kojoj se nalazi naša država i nadamo se da će vlasti rasvijetliti taj zločin”, dodaje se u priopćenju.
Beživotno svećenikovo tijelo je pronađeno nedaleko od župe Presvetog Trojstva.
Prošli su tjedan u državi Veracruz ubijena dvojica svećenika dok se još dvojica već duže vrijeme vode kao nestali. U Meksiku je od 2012. godine ubijeno 15 svećenika. O. Lopez kao i druga dvojica svećenika koja su ubijena prošli tjedan radio je s mladima i pokušao se boriti protiv trgovine drogom.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA