Muslimanski ekstremisti prosvjeduju tražeći pogubljenje kršćanke Asije Bibi

Foto: wilberforce.org

Nekoliko tisuća muslimanskih ekstremista okuplja se već nekoliko dana zaredom u Islamabadu, pred zgradom parlamenta, tražeći pogubljenje Asije Bibi, kršćanke osuđene na smrt prema odredbama kontroverznog zakona protiv blasfemije.

Pakistanska kršćanka osuđena je na smrt jer je, tvrde svjedoci, vrijeđala proroka Muhameda. Njezin slučaj digao je na noge svjetsku javnost koja vrši pritisak na pakistansku vladu kako bi je oslobodili.

Muslimanski ekstremisti, međutim, traže njezino žurno pogubljenje. Njihovi prosvjedi pojačani su nakon što je nedavno obješen Mumtaz Kadri, ekstremist koji je ubio nekadašnjeg guvernera provincije Pandžab Salmana Tasera.

Taser je bio jedan od glavnih političara koji se zauzeo za oslobađanje Bibi i promjenu apsurdnog zakona protiv blasfemije. Zato je ubijen.

Sada ekstremisti nakon pogubljenja Kadrija, kojeg smatraju mučenikom, a ne ubojicom, traže smrt Asije Bibi. Osiguranje pred zatvorom u kojem se nalazi Bibi bilo je pojačano, u strahu od mogućeg ulaska gomile u zatvor.

Izvor: Crkva na kamenu/Narod.hr